POSKUSITE NAŠE SLASTNE PIZZE

Znani smo po svojih sočnih, bogato obloženih pizzah. Mala, velika ali družinska - vedno odlična izbira!

VSAK DAN NOVE MALICE

Dve dnevni in osem stalnih malic po 8,00 EUR!

Informacije o alergenih

Preberite si, kako so v naši ponudbi označeni alergeni!

Pripravljamo hrano za piknike in podobne dogodke!

Pripravljate zabavo, piknik ali zakusko? Pokličite in pomagali vam bomo s pripravo hrane.

Pozor, alergeni

POZOR, ALERGENI

Na spodnjem seznamu so naštete snovi, ki lahko povzročijo alergične reakcije. Če ste občutljivi na katero od spodnjih sestavin, pozorno spremljajte oznake na naših jedilnikih. Če je vaša alergija zelo resna, pa v vsakem primeru priporočamo posvet s kuhinjskim osebjem.

OZNAKA: 1 Gluten Gluten vsebujejo žita (zlasti pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut) in proizvodi iz njih. V naši kuhinji se gluten pojavlja v jedeh, ki vsebujejo moko (razen koruzne moke), npr. v testu pri picah, testeninah, hamburgerjih in sendvičih, v skorji ocvrtih jedi, nekaterih sladicah ipd.

OZNAKA: 2 Raki Raki in proizvodi iz njih. V naši kuhinji se uporabljajo predvsem škampi, in sicer za pripravo jedi z morskimi sadeži, npr. morske rižote in morske pice.

OZNAKA: 3 Jajca Jajca in proizvodi iz njih. Jajca se v naši kuhinji uporabljajo kot dodatek jedem, npr. na pici ali vegetarijanskem krožniku, še pogosteje pa kot sestavni del, npr. v testeninah, skorji ocvrtih jedi, majonezi, biftku ipd.

OZNAKA: 4 Ribe Ribe in proizvodi iz njih. Pri nas se ribe pojavljajo kot dodatek na pici (sardelice), v solati (tuna) ali kot samostojna ribja jed (oslič, postrv).

OZNAKA: 5 Arašidi Arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih. V naši kuhinji arašidov in proizvodov iz njih praviloma ne uporabljamo, ne moremo pa z zagotovostjo trditi, da se sledi arašidov ne pojavljajo v katerem od predpripravljenih izdelkov.

OZNAKA: 6 Soja Zrnje soje in proizvodi iz njega. Sojo kot tako v naši kuhinji sicer zelo redko uporabljamo, vendar pa se sledi soje pogosto pojavljajo kot sestavni del mesnin, npr. šunke ali suhe salame na picah, v sendvičih, narezkih ipd.

OZNAKA: 7 Mleko Mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo. Mlečni izdelki se v naši kuhinji zelo pogosto uporabljajo, npr. kot sir na picah, v sendvičih, solatah, kruhkih, kot sestavina v solatnih prelivih ipd. Mleko se pojavlja tudi v sladicah, omakah ipd.

OZNAKA: 8 Oreški Mandlji, lešniki, orehi, indijski ter brazilski oreščki, ameriški orehi, pistacija, makadamija in proizvodi iz teh oreškov. Od oreškov v naši kuhinji uporabljamo predvsem orehe in lešnike, in sicer pri pripravi sladic, npr. gibanice, palačink z orehi ipd.

OZNAKA: 9 Zelena Listna zelena in proizvodi iz nje. Zelena je stalnica v naši kuhinji, to pa zato, ker je sestavni del začimbnih mešanic, ki jih uporabljamo za pripravljanje mesa, prilog, omak in podobnega. Skoraj vsaka jed, ki vsebuje sol, lahko vsebuje tudi sledi zelene.

OZNAKA: 10 Gorčično seme Gorčično seme in proizvodi iz njega. Gorčico v naši kuhinji uporabljamo kot del priloge k jedem z žara, npr. čevapčičem, kotletu ipd.

OZNAKA: 11 Sezam Sezamovo seme in prozvodi iz njega. Sezama oz. sezamovih semen v naši kuhinji praviloma ne uporabljamo. Tudi kruh, ki ga večinoma pripravljamo sami, sezama ne vsebuje.

OZNAKA: 12 Žveplov dioksid in sulfiti Hrana, ki vsebuje žveplov dioksid ali sulfite v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l.

OZNAKA: 13 Volčji bob Volčji bob in prozvodi iz njega. Volčjega boba v naši kuhinji ne uporabljamo.

OZNAKA: 14 Mehkužci Mehkužci in prozvodi iz njih. V naši kuhinji od mehkužcev uporabljamo predvsem lignje in školjke, ki se pojavljajo kot sestavni del različnih morskih jedi.